Informatiebijeenkomst nieuwe vrijwilligers VoorleesExpress

Informatie & voorlichting


De VoorleesExpress is een landelijk initiatief, waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks worden voorgelezen door een enthousiaste vrijwilliger. Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over het project.

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling en verrijkt de taalomgeving van kinderen. Samen met de voorlees vrijwilliger wordt de taalomgeving in huis verrijkt en zet het gezin samen stappen naar een betere taalontwikkeling. 

Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt, of je leest voor in de bibliotheek. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. 

Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie over het project de VoorleesExpress en over het vrijwilligerswerk.

Bij een online bijeenkomst krijg je vooraf een uitnodiging voor de Teams-meeting.

  • Gratis
  • Bibliotheek Theek5
  • De Cammeleur