Solo Stories - Doet sneeuw pijn

Theater & podium


Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat opnieuw gevuld moet worden. Maar hoe?

De makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen, gebaseerd op het boek van journalist Carolien Spaans.

Inleiding voorafgaand aan de voorstelling
Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding van ongeveer 30 minuten. Om 19.15 uur vertelt dramaturg Annemiek Lely meer over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Doet sneeuw pijn over? Waarom koos Solo Stories ervoor om dit boek van journalist Carolien Spaans te bewerken voor een theatervoorstelling? Hoe maak je van een boek een monoloog voor het toneel? Wie werken er aan deze productie mee? Annemiek zal tevens een paar kleine hints geven die maken dat je de voorstelling net iets anders gaat bekijken. Ook zal Annemiek ingaan op de thematiek van de voorstelling.

copyright fotografie: Annemieke van der Togt