Frans Verbunt exposeert met ‘Beelden van toen’

Gevoed vanuit zijn gevoel voor nostalgie en gedreven door de romantiek en techniek van de 19e eeuwse schilders houdt Frans Verbunt een tentoonstelling van klassieke schilderijen in De Cammeleur.

De tentoonstelling omvat stadsgezichten, zomer- en winterlandschappen, ijstaferelen, en rivier- en zeegezichten. Al zijn werken zijn uitgevoerd in olieverf op paneel of linnen, en zijn ingelijst.

Frans Verbunt schildert al vanaf zijn 12e jaar, kreeg in zijn jeugdjaren enkele jaren begeleiding van de Dongense kunstschilder en glas in lood kunstenaar Jan Willemen. Verder heeft zich vooral als autodidact ontwikkeld. Na 37 jaar werkzaam te zijn geweest in de openbare energievoorziening en na zijn (pre)pensionering in 2000 was er weer voldoende tijd om intensiever met zijn schilderspassie bezig te zijn en ook diverse exposities te houden.

De expositie loopt van dinsdag 1 oktober t/m zondag 17 november 2019 in De Cammeleur. Je vindt de schilderen van Frans in de Inspiratiekamer op de 1e verdieping en in de gangen op de 2e verdieping.