Gezocht: Taal-digitaal vrijwilligers

Wil je graag andere mensen helpen om met de computer en het internet om te gaan? Dan is Theek 5 op zoek naar jou!

Als taal-digitaal vrijwilliger begeleid je een individuele klant in eerste instantie met de online cursus Klik en Tik. Met filmpjes en oefeningen leert de klant de basis van het werken met de computer en het internet. De klant kan de cursus zelf doorlopen, maar heeft jouw ondersteuning nodig bij vragen en onduidelijkheden. Daarna help je de klant verder met zijn specifieke hulpvraag, bijvoorbeeld het inloggen bij het UWV of het aanmaken van een DigiD account. Jouw doel is om de klant zelfredzaam te maken op digitaal gebied.

Digitaal is de basis
We noemen onze vrijwilligers taal-digitaal vrijwilligers, omdat we zien dat klanten soms een onderliggend taalprobleem hebben. Onze vrijwilligers ondersteunen bij de digitale vaardigheden, maar kunnen ook taalproblemen bespreekbaar maken. In overleg bekijken we dan of de taal-digitaal vrijwilliger ook kan helpen met de taalvaardigheden of we zoeken een andere oplossing. Herken jij jezelf?

• Je beschikt over goede kennis van computers, internet en toepassingen.
• Je kunt dingen goed en geduldig uitleggen.
• Je bent 1 à 2 uur per week beschikbaar. De data en tijden spreek je zelf af met de klant.

Wat bieden we jou?
Je krijgt een fijne werkomgeving in een informele sfeer, goede begeleiding en een gratis bibliotheekabonnement. En natuurlijk de dankbaarheid van jouw klanten die met meer zelfverzekerdheid mee kunnen gaan in alle digitale ontwikkelingen!

Nieuwsgierig?
Meer weten over of interesse in deze functie? Neem dan contact op met Annika Hoogervorst via 06 185 198 34 of mail naar A.Hoogervorst@theek5.nl.

Meer informatie:
https://www.theek5.nl/taal-digitaal-vrijwilligers-dongen-gezocht