Stg Musica Extrema i.s.m. Internationaal Danstheater - Partita

Theater & podium


‘Wenn ich einmal soll scheidenso scheide nicht von mir!’ 
J.S. Bach

Een virtuoos gesprek tussen twee dansers, een eigenzinnige kijk op Johann Sebastian Bach,  over loslaten maar niet losgelaten willen worden.

Als er een bijzondere voorstelling in Dongen is, kan het niet anders dan dat we onze eigen Dongense danstalenten ook een paar minuten op het podium gunnen. Daarom wordt het voorprogramma van de voorstelling van het internationaal danstheater verzorgd door dansleerlingen van Het KunstPodium van 19.30 tot ongeveer 20.00 uur. Om 20.15 uur start de voorstelling.

De muziek van de grootmeester Bach is misschien wel de grootste uitdaging voor elke muzikant. Zijn partita’s en inventies worden door velen gezien als de parels van zijn onuitputtelijke oeuvre en staan in deze voorstelling centraal. De drie musici van het ensemble Música Extrema en dansers Monik en Dante Dominguez durfden het aan de partita’s en inventies van Bach als uitgangspunt te nemen en hiermee een eigen artistieke weg in te slaan. Of houden de tijdloosheid en genialiteit van Bach hen uiteindelijk toch in de greep?

Dans: Monik Dominguez, Dante Dominguez
Orkest: Musica Extrema: Tanya Schaap – viool, Marc Bischoff – piano, Sandor Kem, bas
Fotografie: Tamara de Groot, Antonio Ceballos
Supervisie: Desirée Rebel

‘Creativity is more than just being different. Anybody can play weird; that’s easy. What’s hard is to be as simple as Bach. Making the simple, awesomely simple, that’s creativity.’
Charles Mingus

Leerlingen van Het KunstPodium van de talentgroep Het Vuur zijn flink aan het oefenen voor het voorpgramma. Zin in een sneak preview?

  • € 21,50
  • DonckHuys Het KunstPodium
  • Theaterzaal