Theek 5 Dongen opent Menstruatieproducten Uitgifte Punt

Wie niet altijd geld heeft voor menstruatieproducten kan deze gratis afhalen bij Theek 5 Dongen. In de Cammeleur is een speciaal Menstruatieproducten Uitgifte Punt (MUP) ingericht. Iedereen die het nodig heeft, kan hier gratis producten afhalen in het damestoilet op de begane grond van De Cammeleur. 

Via het MUP kunnen jonge meiden en vrouwen gratis maandverband, biologisch maandverband en tampons halen. Tijdens openingstijden van De Cammeleur kun je discreet en anoniem de producten pakken in het damestoilet. 

MUP
MUP is initiatief van Stichting Armoedenfonds. De stichting zet zich onder andere in tegen menstruatiearmoede in Nederland door gratis menstruatieproducten te verspreiden. Dit is hard nodig volgens de organisatie, want 1 op de 10 vrouwen of meisjes heeft niet altijd geld voor maandverband of tampons, terwijl dit wel een basisbehoefte is. Dit kan schaamte en sociaal isolement meebrengen, maar ook gezondheidsproblemen. Doordat de menstruatieproducten gratis via MUP’s verkrijgbaar zijn, hoopt Armoedefonds dat voorkomen wordt dat er meiden en vrouwen een periode in de maand het huis niet uit kunnen of durven.

Openingstijden De Cammeleur
Bezoek MUP tijdens openingstijden van De Cammeleur van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 23:00 uur en zaterdag van 9:00 – 17:00 uur in. Hoge Ham 126, 5104JK.

Meer informatie
Verspreid over Nederland zijn inmiddels ruim 1.450 uitgiftepunten gerealiseerd.  Meer informatie over menstruatie-armoede of hoe je kunt doneren vind je op www.armoedefonds.nl.